KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine - Review - Plezier in de Keuken (2024)

KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine - Review - Plezier in de Keuken (1)

Onze Score
8.8 / 10

Voordelen
Veel accessoires verkrijgbaar
Laag verbruik
Zeer robuust
Aantrekkelijk uiterlijk
Lage prijs

Nadelen
Dure accessoires
Minder vermogen dan grote broer

Samenvatting:

De KitchenAid Classic 5K45SS keukenmachine heeft een mengkom van 4,3 liter en kan middelgrote hoeveelheden mengsels verwerken. Het is een wat oudere model van dit merk, al zou je dat er niet aan afzien, aangezien Kitchenaid al tientallen jaren het uiterlijk van zijn keukenmachines niet heeft veranderd. Het voordeel is dat de prijs meestal de laagste is van alle Kitchenaid-keukenmachines.

Prijs

8.5/10

Degelijkheid

8.5/10

Gebruik

10/10

Prestaties

8/10

Beschikbaar bij:

KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine - Review - Plezier in de Keuken (2)
KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine - Review - Plezier in de Keuken (3)

Introductie

De KitchenAid Classic 5K45SS keukenmachine is het instapmodel keukenmachine van KitchenAid. Het is de beste optie voor diegenen die een KitchenAid-keukenmachine willen hebben zonder al te veel geld uit te geven. In feite is het op dit moment het goedkoopste model van de Amerikaanse fabrikant, dat wordt gekenmerkt door zijn degelijkheid en respect voor traditioneel design. Zoals alle KitchenAid keukenmachines, heeft dit model ook een direct aangedreven motor, die uitstekende prestaties met beperkt vermogen (en verbruik) mogelijk maakt in vergelijking met concurrerende modellen.

Hier is een video waarin de keukenmachine in actie wordt getoond:

Specificaties van de KitchenAid Classic

KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine - Review - Plezier in de Keuken (4)De KitchenAid Classic is de keukenmachine met het eenvoudigste ontwerp, in vergelijking met andere modellen van hetzelfde merk. Zoals de naam al doet vermoeden, verwijst het naar de apparaten van de jaren 50, een beetje zoals alle modellen van KitchenAid, maar op een nog meer uitgesproken manier dan voor de andere modellen. De KitchenAid Classic maakt eenvoud zijn kracht. Als iets er niet is, is het zeer onwaarschijnlijk dat het kapot gaat, toch? Dit betekent niet dat je met deze keukenmachine geen goede resultaten kunt bereiken, in tegendeel. Met een mengkom van 4,3 liter en een motor van 275 watt is de prestatie zelfs heel respectabel. Laten we eens kijken naar de maximaal bruikbare hoeveelheden in een enkele kneedbeurt:

  • 875 gram bloem
  • 12 eiwitten
  • 1 liter slagroom
  • 1,7 kg deeg voor brood of pizza
  • 2,5 kg cakedeeg
  • 2,5 kg bladerdeeg

Door zijn afmetingen begrijpen we waarom de KitchenAid Classic een mixer in het middensegment is (in het laagste segment is KitchenAid niet te vinden). De afmetingen van de KitchenAid Classic zijn 358 x 353 x 221 millimeter, een formaat dat niet erg kolossaal is voor een keukenmachine. Door het massieve metaal waarmee de machine is gebouwd, weegt de KitchenAid 5K45SS een goede 10,5 Kg: hij is zeker solide en stabiel, en dat moet ook zo zijn, want de motor moet zelfs zwaar en stug deeg kunnen kneden en draaien met een snelheid die kan variëren van 58 tot 220 tpm.

De standaardaccessoires die je in het pakket vindt zijn de draadgarde, de vlakke garde en de kneedhaak, naast de 4,3 liter stalen kom. Als we een nadeel willen noemen: er is geen spatbescherming voor de kom.
Dat gezegd hebbende is het zo dat, net als alle andere KitchenAid keukenmachines, ook de Classic compatibel is met alle optionele accessoires van het merk en daarom kan worden omgevormd tot een bijna eindeloze reeks kleine apparaten, zoals een blender, een mixer, een vleesmolen of een machine voor het draaien van pasta.

De handleiding voor de KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine vind je hier.

De prijs van de Kitchenaid Classic 5K45SS

De prijs van de Kitchenaid Classic 5K45SS is een positieve eigenschap die, mocht je nog twijfels hebben, je keuze kan vergemakkelijken. Het is niet de laagste prijs die voor een keukenmachine te vinden is, maar wel als het zoekveld beperkt is tot KitchenAid. Aangezien het een model is dat al een aantal jaren in omloop is en omdat KitchenAid onlangs het Mini-model heeft toegevoegd aan de productlijn, wat zeker een beetje concurrentie zal opleveren, is de KitchenAid Classic voortdurend in de aanbieding. Misschien niet in de gespecialiseerde winkel, maar online meestal wel. Soms scheelt het in prijs of je het witte model of het zwarte (Onyx) model wilt hebben, dat wel.

KitchenAid Classic 5K45SS keukenmachine reviews

KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine - Review - Plezier in de Keuken (10)Het komt als geen verrassing voor me dat de KitchenAid Classic 5K45SS een score van zeer goed tot uitstekend behaalt tussen de meningen van klanten van webshops. Het aantal beoordelingen van de mensen die het product hebben gekocht zijn er internationaal enkele honderden, en meer dan 80% beoordeelde het product als ‘uitstekend’, in totaal beoordeelt 95% deze keukenmachine als zeer goed tot uitstekend wat bevestigt dat de KitchenAid Classic voor hen een succesvolle aankoop is. De minder positieve beoordelingen gaan vaak over het beperkte vermogen van deze keukenmachine, en dan met name het vermogen dat niet toereikend is voor de echt zware taken als het vermalen van harde noten.

Conclusie

KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine - Review - Plezier in de Keuken (11)De KitchenAid Classic 5K45SS keukenmachine is een échte KitchenAid, met de klassieke ‘look and feel’.We raden aan de Kitchenaid Classic 5K45SS aan te schaffen voor wie weinig franjes wil en een machine verkiest die zijn werk uitstekend doet, zonder het aantrekkelijke KitchenAid-ontwerp op te geven. Met een relatief beperkte prijs (zolang je online koopt) heb je een van de meest solide en betrouwbare keukenmachines die je jarenlang in de keuken zullen helpen.

KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine - Review - Plezier in de Keuken (12)
KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine - Review - Plezier in de Keuken (13)
KitchenAid Classic Mixer 5K45SS keukenmachine - Review - Plezier in de Keuken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 5907

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.