Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (2024)

Vrouwen hebben over het algemeen nu eenmaal wat meer gevoel voor design dan mannen en hebben daardoor andere wensen. Fabrikanten weten dat en spelen daar slim op in. Maar wat is nu de beste smartwatch voor dames? Wij zetten het voor je op een rij, met huidige acties.

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De beste smartwatch voor de vrouw

Als je op zoek bent naar een smartwatch die de functionaliteiten heeft die passen bij jouw leefstijl én er ook nog eens goed uitziet, kan een keuze maken soms lastig zijn. Er zijn namelijk veel mogelijkheden en daarom hebben we deze koopgids voor je gemaakt. We testen en vergelijken de beste smartwatches voor vrouwen die je vandaag kunt kopen.

Laatste update: maandag 8 april 2024 13:45

Snelnavigatie

Beste smartwatches voor dames in het kort Garmin Venu 2S Samsung Galaxy Watch 6 Fitbit Versa 4 Garmin Lily Samsung Galaxy Watch 5 Hoe je de juiste smartwatch voor jou kiest Meer smartwatches vergelijken

Smartwatch dames: dit zijn de beste watches

Wil je meer weten over een specifieke smartwatch? Gebruik de inhoudsopgave, of scroll verder. Dit is een kort overzicht van de wat ons betreft beste vrouwen smartwatches. Ieder model behandelen en vergelijken we uitgebreid in deze koopgids.

  • Garmin Venu 2S
  • Samsung Galaxy Watch 6
  • Fitbit Versa 4
  • Garmin Lily
  • Samsung Galaxy Watch 5

#1 – Garmin Venu 2S

Dit vinden we goed

  • Bijhouden menstruatiecyclus en zwangerschap
  • Grote hoeveelheid sportprogramma’s
  • Bomvol monitoring (opties)
  • Accuraatheid GPS-sensor
  • Batterijduur (een week!)

Dit vinden we minder goed

  • Prijs
  • Plastic behuizing

De Venu 2S van Garmin behoort ook in deze lijst. Met een lange lijst aan mogelijkheden is het een horloge met een eenvoudig maar sierlijk uiterlijk. Het design is eenvoudig en prettig om naar te kijken en Garmin biedt aardig wat kleurencombinaties. De behuizing voelt wat minder stevig en premium aan door de keuze voor plastic. Dat is ongetwijfeld een keuze geweest om het gewicht zo laag mogelijk te houden.

Aan de rechterzijde van de behuizing zijn twee fysieke knoppen aanwezig, wat wel zo prettig is wanneer je de smartwatch onderweg of tijdens het sporten wil bedienen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de smartwatch via het touchscreen te bedienen. Het display is een juweeltje. Kleuren zijn levendig, scherpte is goed en ook over de contrasten zijn we te spreken. Daarbij heb je ook een prima keuze uit de digitale watchfaces van dit horloge.

Waar we helaas iets minder over te spreken zijn is de software. Die voelt op momenten wat stroef aan. De Venu 2S barst van de applicaties en opties: er is weinig wat de Venu 2S niet kan bijhouden. Meest indrukwekkend is de Health Snapshot-functie, waarmee je dankzij een totaaloverzicht een goede indruk krijgt van je algehele gezondheid. Ook goed zijn de hartslag- en GPS-sensor, die beiden tot de meest precieze op de markt behoren. Geen verrassing, want op dat gebied blinkt Garmin al jaar en dag uit.

Doordat het mogelijk is om Spotify-lijstjes offline te beluisteren kun je jouw smartphone prima thuis laten tijdens een ommetje, wel zo lekker toch? Over de batterijduur zijn we echt te spreken. Garmin claimt tien dagen, wat we wat optimistisch vinden. Klagen doen we echter niet, want bij normaal gebruik gaat de Venu 2S makkelijk een week zonder op te laden mee.

Dat maakt hem ook direct een goede keuze voor mensen die graag reizen en niet altijd over een stopcontact beschikken. Denk je veel gebruik te maken van de GPS-functie? Let dan op, want het constant aan laten staan van deze functionaliteit vergt erg veel van de batterij(duur).

Garmin Venu 2(S) deals

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (2)

Garmin Venu 2

Venu 2S

27 mm

€ 303,92

2 dagen

Bekijk bij Amazon

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (3)

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (4)

Garmin Venu 2

Venu 2S

27 mm

€ 305,92

3 dagen

Bekijk bij Proshop

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (5)

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (6)

Garmin Venu 2

Venu 2S

27 mm

€ 307,99

1 dag

Bekijk bij bol.com plaza

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (7)

Vergelijk alle Garmin Venu 2(S) prijzen

#2 – Samsung Galaxy Watch 6

Dit vinden we goed

  • Draait op veelzijdig Wear OS
  • Heeft een kleurrijk amoled-scherm

Dit vinden we minder goed

  • Batterijduur is wat mager

De reguliere Watch 6 is op de markt in verschillende kleuren en je hebt keuze uit twee formaten: 40 en 44mm. Het gaat om een amoled-display met een hoge resolutie, zodat alle informatie haarscherp wordt weergegeven. Zijn de bandjes niet helemaal jouw smaak? Je verwisselt ze makkelijk zelf. Ook zijn verschillende wijzerplaten te downloaden, zodat de Watch 6 bij je outfit past.

Het kleine model heeft een display van 1,3 inch, het grotere model van 1,5 inch. Net zoals de voorgangers draait de Watch 6 weer op Wear OS, het bekende besturingssysteem van Google. Dat is speciaal ontwikkeld voor wearables en Samsung heeft daar haar eigen sausje overheen gelegd. Zo komt het uiterlijk overeen met de Samsung-smartphones.

Je meet al je activiteiten, maar ook slaap, want het horloge is uitgerust met allerlei handige sensoren. Meer weten over de samenstelling van je lichaam? Ook dat kan, want de smartwatch zegt je precies uit hoeveel procent vet, water of spiermassa je bestaat.

Ten opzichte van de voorganger is de accucapaciteit iets gegroeid, want die is nu voor het kleinere model 300 mAh en de grote heeft een capaciteit van 425 mAh.Daarmee zal je ongeveer anderhalve dag doen voordat je hem weer moet opladen. Dat kan met de meegeleverde kabel of draadloos op een speciale oplaadmat.

Vind je dit goed klinken? Dan moet je nog kiezen tussen de wifi- of lte-variant. Met laatstgenoemde bel en internet je via een esim zonder een verbonden telefoon in de buurt. Handig als je bijvoorbeeld gaat hardlopen en geen ruimte hebt om je smartphone mee te nemen, maar wel bereikbaar wil blijven.

Samsung Galaxy Watch 6 deals

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (10)

Samsung Galaxy Watch 6

40 mm

Siliconen band

Aluminium

€ 199,95

1 dag

Bekijk bij Mobiel.nl

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (11)

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (12)

Samsung Galaxy Watch 6

40 mm

Siliconen band

Aluminium

€ 199,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (13)

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (14)

Samsung Galaxy Watch 6

44 mm

Siliconen band

Aluminium

€ 212,95

1 dag

Bekijk bij Mobiel.nl

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (15)

Vergelijk alle Samsung Galaxy Watch 6 prijzen

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

#3 – Fitbit Versa 4

Dit vinden we goed

  • Modern en compact ontwerp
  • Gemakkelijke besturing
  • GPS ingebouwd
  • Lange batterijduur

Dit vinden we minder goed

  • Geen apps van derden
  • Muziek afspelen vanaf je horloge kan niet

Ben je opzoek naar een elegante smartwatch met modern ontwerp, maar bomvol functies? Bekijk dan eens deze Fitbit Versa 4. De vierde generatie Versa brengt een hoop functies zoals het bijhouden van activiteiten en hij staat in direct contact met je smartphone. Daarmee bel je, bedien je muziek en betaal je contactloos.

De Fitbit Versa 4 heeft een aluminium behuizing met een afgerond vierkant scherm. Deze is aanrakingsgevoelig. Daarnaast is er een knop op de zijkant van de smartwatch voor snelle instellingen. De behuizing is tot 50 meter waterdicht en het siliconen bandje krijg je er standaard bijgeleverd. De Versa 4 is er in het zwart, grijs en rosé goud.

De Versa 4 zit vol met sensoren, waaronder een hartslagsensor en gps-module. Dat is vooral handig bij het met van workouts en trainingen. Ga je hardlopen? Dan registreert de Fitbit gedetailleerd je gelopen route, snelheid en meer. Ook houdt ‘ie de kwaliteit van je nachtrust in de gaten.

De Fitbit draait niet op Google’s WearOS, maar op Fitbits eigen besturingssysteem. Dat is voordelig voor de batterijduur, want afhankelijk van je gebruik doe je zo’n zes dagen met de smartwatch. Daarna laad je hem in een nachtje op met de bijgeleverde magnetische oplader.

Fitbits eigen software zit vol met functies, maar zoals gezegd staat hij ook in verbinding met je smartphone. Zo ontvang je notificaties, betaal je contactloos en check je natuurlijk de tijd. Hoe de smartwatch eruit ziet pas je aan in de Fitbit-app op je smartphone. Daar vind je ook een gedetailleerd overzicht van je activiteiten, slaapmetingen en een app-winkel.

De Fitbit Versa 4 heeft een adviesprijs van 229,95 euro, maar is bij derden al een stuk goedkoper te verkrijgen. Check voor de actuele prijzen onze prijsvergelijker. Zeker als je de Fitbit Versa 4 serieus overweegt!

Fitbit Versa 4 deals

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (18)

Fitbit Versa 4

40 mm

Siliconen band

Aluminium

€ 172,95

1 dag

Bekijk bij Bol.com

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (19)

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (20)

Fitbit Versa 4

40 mm

Siliconen band

Aluminium

€ 172,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (21)

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (22)

Fitbit Versa 4

40 mm

Siliconen band

Aluminium

€ 178,00

pre-order

Bekijk bij Coolblue

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (23)

Vergelijk alle Fitbit Versa 4 prijzen

#4 – Garmin Lily

Dit vinden we goed

  • Monitoren van ademhaling, energie en stress
  • Speciale zwangerschap-applicatie
  • Stijlvol design
  • Batterijduur (tot 5 dagen)

Dit vinden we minder goed

  • Geen muziekopslag
  • Geen GPS
  • Zwart-wit display

De Garmin Lily is de meest eenvoudige, compacte en elegantste smartwatch in deze koopgids. Je zou ‘m bescheiden en sierlijk kunnen noemen. Niet opvallend, maar toch een mooie verschijning – en met prima prestaties. De Lily smartwatch van fabrikant Garmin is één van de kleinst beschikbare smartwatches op de markt en is speciaal ontworpen voor vrouwen.

Er zijn een flink aantal beschikbare kleuren en ook qua bandjes heb je meer dan voldoende keuze om de smartwatch naar jouw smaak te personaliseren. Er zijn geen fysieke knoppen aanwezig wat betekent dat alles via de touchbediening verloopt. Voor het display heeft Garmin voor een lcd-paneel gekozen, welke effectief maar niet indrukwekkend te noemen is.

Bij navigeren door de smartwatch reageert het display over het algemeen tijdig, maar wil het ‘ontgrendelen’ van het scherm nog wel eens wat haperingen of weigeringen opleveren. Wat betreft de software en het gebruiksgemak valt er vanuit Garmin nog wel wat te winnen. De Garmin Lily is een ideale smartwatch voor gebruikers die de basis van een slim horloge willen, zonder overdonderd te worden met beschikbare opties en instellingen.

Daardoor zijn de meest gevonden opties, zoals een stappenteller en weergave van smartphone berichten, beschikbaar, maar blijft bijvoorbeeld het opslaan van muziek uit en ontbreekt ook een GPS sensor. Om die reden raden we de smartwatch niet aan voor fanatieke sporters en mensen die zoveel mogelijk vanaf de smartwatch zonder tussenkomt van een smartphone willen doen.

Voor vrouwen is er een speciale widget aanwezig waarin de menstruatiecyclus en zwangerschap gemonitord kan worden. De smartwatch kan je zelfs van advies voorzien wanneer je zwanger probeert te worden.

Je kunt een batterijduur van 5 dagen halen met de Garmin Lily. Daar zit wel een maar aan. Sport je regelmatig (twee tot drie keer per week) dan drukt dit op de batterijduur. Gebruik je de smartwatch hiervoor, dan kan het zijn dat je na 2 tot 3 dagen de Lily bij moet laden. Gelukkig gaat dat relatief snel, in anderhalf uur zit ‘ie weer volledig vol.

Garmin Lily deals

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (26)

Garmin Lily

25 mm

Siliconen band

€ 196,69

2 dagen

Bekijk bij Amazon

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (27)

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (28)

Garmin Lily

25 mm

Siliconen band

€ 204,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (29)

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (30)

Garmin Lily

25 mm

Siliconen band

€ 229,99

4 dagen

Bekijk bij bol.com plaza

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (31)

Vergelijk alle Garmin Lily prijzen

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

#5 – Samsung Galaxy Watch 5

Dit vinden we goed

  • Wear OS
  • Veel workout-mogelijkheden
  • Strak design

Dit vinden we minder goed

  • Weinig vernieuwing
  • (Nog) redelijk duur
  • Accuduur niet enorm verbeterd

Al je meldingen ontvang je met de Samsung Galaxy Watch 5 op je pols. Je mist dus nooit meer een telefoontje of belangrijke mail. Benieuwd naar de samenstelling van je lichaam? De Body Composition-tool gebruik je om meer te weten te komen over bijvoorbeeld je vetpercentage of spiermassa. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De hardware is krachtig genoeg om elke taak aan te kunnen, maar aan de batterijduur had Samsung wel wat meer aandacht mogen geven. De grootste variant heeft een batterij van 410 mAh, waar je ongeveer anderhalve dag mee door kan komen voor je hem weer moet opladen. De variant van 40mm is dat zelfs maar 284 mAh.

Het WearOS-systeem met One UI-schil bestuur je voornamelijk via het aanraakgevoelige scherm. Aan de zijkant zijn ook twee fysieke knoppen te vinden, waarmee je menu’s opent of een bepaalde keuze bevestigt. Google Assistent of Bixby zijn via stemcommando’s op te roepen.

De Watch 5 is te verkrijgen met een horlogekast van 40 of 44 millimeter en in het zilver of donkergrijs. Verder is de variant van 40 millimeter ook in de kleur rosegoud te verkrijgen en het 44 millimeter model in het blauw. De bandjes zijn te verwisselen, dus de smartwatch is altijd aan te passen aan jouw stijl.

De Watch 5 vind je in deze lijst onder zijn voorganger om de simpele reden dat de Watch 5 weinig vernieuwing biedt, maar wel dubbel zo duur is. De kleine variant gaat over de toonbank voor een adviesprijs van 299 euro en voor de Watch 5 van 44 millimeter vraagt Samsung 329 euro. Wil je LTE-ondersteuning, dan betaal je respectievelijk 329 en 379 euro.

Samsung Galaxy Watch 5 deals

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (33)

Samsung Galaxy Watch 5

40 mm

Siliconen band

Aluminium

Met mobiel internet

€ 179,95

1 dag

Bekijk bij Phonemarket.nl

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (34)

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (35)

Samsung Galaxy Watch 5

40 mm

Siliconen band

Aluminium

Met mobiel internet

€ 218,60

3 dagen

Bekijk bij bol.com plaza

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (36)

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (37)

Samsung Galaxy Watch 5

44 mm

Siliconen band

Aluminium

Met mobiel internet

€ 227,99

2 dagen

Bekijk bij bol.com plaza

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (38)

Vergelijk alle Samsung Galaxy Watch 5 prijzen

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Conclusie beste dames smartwatch: een keuze maken

Om met de deur in huis te vallen: we hebben in deze koopgids de volgens Android Planet beste smartwatches voor dames besproken en met elkaar vergeleken. In die zin komen er in deze koopgids dus geen slechte smartwatches voor. Je moet voor jezelf (of diegene aan wie je een smartwatch cadeau wilt doen) bepalen welke eigenschappen het belangrijkst zijn.

Meer smartwatches vergelijken

Wil je meer smartwatches vergelijken? Dat kan! Daarvoor verwijzen we je graag naar onze andere koopgidsen:

  • Beste smartwatches 2024 koopgids
  • Beste smartwatches voor mannen 2024 koopgids

Liever een overzicht van alle beschikbare smartwatches ongeacht merk of model? Dan kun je het beste terecht op onze smartwatches hoofdpagina.

Smartwatch dames: slimme aanraders en beste koop (april 2024) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6208

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.